Starttipaja – Jokainen starttaa jostakin

Mistä aloittaa, mitä teen ensin, mistä löydän asiakkaat?

Mitä, mistä, kuka, mihin, kenelle… loputon määrä kysymyksiä ja niin vähän vastauksia. Jokainen aloittava yrittäjä aloittaessaan miettii mistä aloittaa, kukin omalla tavallaan. Minäkin törmään asiakkaiden ja valmennettavien kanssa tähän samaan kysymykseen todella usein. Yleensä vastaan, että keskity etsimään itsellesi se ensimmäinen asiakas ja palvelemaan asiakas niin hyvin, kun vain kykenet.

Sanotaan että jokainen muistaa ensimmäisen, mutta muistaako yrittäjä?

Sitten kun se ensimmäinen asiakas on tyytyväinen seuraa jokaisen yksin yrittävän uran ensimmäinen iso hetki, jonka kyllä muistaa pitkään. On tullut aika lähettää ensimmäinen lasku.

Minä muistan oman ensimmäisen laskuni hyvin. Lasku numero 101, asiakas Rovaniemen kehitys Oy, summa 1488,00 €. Viitteenä Starttipaja. Tästä alkoi mun ura yrittäjänä ja yrittäjyysvalmentajana, Starttipajassa. Starttipaja oli Rovaniemen kaupungin ja Lapin ammattiopiston yhteinen projekti, jossa ammattiin valmistuvia nuoria autettiin yrittäjyyden alkutaipaleella. Monelle vastavalmistuvalle yrittäjyys oli ja on edelleen ainoa vaihtoehto työllistyä, varsinkin palvelualalla. Starttipaja -projekti on sittemmin päättynyt, mutta Starttipaja elää edelleen, tosin toisella tavalla, nyt perustetun yrityksen nimenä.

Yrityspalvelu Kunnari jatkaa toimintaansa Starttipaja valmennus Oy:n nimellä. 

Nimi vaihtuu, mutta tekijät ei. Kaikki samat palvelut ja nippu uusia on saatavilla nyt Starttipajasta. Yritysten kehittämispalvelut, valmennukset ja uutena ”Työllistä taidolla” jonka avulla yritykset voivat saada apua rekrytointiin, ovat edelleen saatavilla.  Yrityspalvelu Kunnari jatkaa myös elämäänsä vielä rinnalla. Tosin vain siihen asti, kunnes vanhat sopimusvelvoitteet on saatu saatettua loppuun.

Yhtiömuodon muutos, jota moni ”toiminimiyrittäjä” varmaan tällä hetkellä miettii,  miten se sitten meni? Siinä on toinen kysymys, johon törmään usein ja siihen palaan sitten jossain blogissa omien kokemusten kera.

Muistatko sinä ensimmäisen lähettämäsi laskun?

Miltä silloin tuntui? Mitkä oli fiilikset? Voit kertoa oman muistosi kommentoimalla alle.

P.s. Vaikkakin tässä blogikirjoituksessa on hyvä aasinsilta yrityksen nimen ja yhtiömuodon kanssa, inspiraation sain kuitenkin laskusta, jonka vastaanotin taannoin. Sen lähetti minulle vasta aloittanut yrittäjä ja laskun numero oli 101. On ilo myös olla itse jollekin se ensimmäinen… Tsemppiä Riia Valvimo!

Ja hei! Voit käydä tutustumassa Starttipajan palvelupalettiin klikkaamalla tästä.

-Jari-

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *