Olen Paikallinen…

Starttipajasta Likiliike numero 258

Olen Paikallinen… mitä se on, olla paikallinen?

Yhtiö sijaitsee Rovaniemellä, työntekijät ja omistajat asuvat, opiskelevat ja elävät Rovaniemellä eli olen paikallinen. Olenko? Olla paikallinen on mun mielestä myös jotain ihan muuta. Se on arvomaailma. Olen itse aikanaan lähtenyt työn perässä etelään kun ohjelmistoalan työpaikkoja ei 90-luvun puolivälissä paljon Rovaniemellä ollut. Vuosia meni Helsingissä ja vielä Oulussakin ennenkuin tajusin että minähän olen Lapista ja haluan sinne takaisin. Ja olin onnekas koska myöhemmin minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä töitä oman alan parissa Rovaniemellä.

Yhteistyössä on voimaa

Oman yritystoiminnan aloitin toiminimellä Rovaniemellä vuonna 2015 ja jo alusta alkaen olen pyrkinyt rakentamaan verkostoa joka mahdollistaa töiden tekemisen Lapissa. Minulla on ollut yhteisiä projekteja muiden paikallisten yritysten kanssa jolloin yhdessä olemme pystyneet vastaamaan isompien yritysten palvelutarjontaan ja menestymään esimerkiksi kilpailutuksissa. Yhteistyössä on voimaa.

Tätä tekee myös Starttipaja. Verkostossamme on tällä hetkellä 6 yritystä joiden kanssa teemme yhteistyötä joko alihankkijana tai tilaajana, tavoitteena töiden tekeminen ja ihmisten työllistäminen Lapissa. Meillä Lapissa on älyttömän paljon huippuosaamista joka syystä tai toisesta valuu etelään. Yritykset eivät voi tarjota mielenkiintoisia työtehtäviä tai kunnat eivät pysty vastaamaan asukkaiden tarpeisiin. Syitä voi olla monia, mutta Starttipaja haluaa tarjota muillekin mahdollisuuden asua ja tehdä töitä Lapissa.

Olemme palkanneet lyhyen ajan sisään useita nuoria ohjelmistosuunnittelijoita tekemään applikaatioita, kotisivuja ja verkkosivuja paikallisille yrittäjille. Ja tarve löytää hyviä tyyppejä on edelleen akuutti. Emme vaadi vuosien kokemusta ja kymmenien ohjelmointikielien hallintaa. Ainoa asia jota halutaan on että sinäkin haluat tehdä ja samalla myös oppia tekemään uusia juttuja.

 

Paikallisuus on enemmän arvomaailma kuin sijainti.

Tekemällä oppii on jo aika kulunut sanonta mutta sopii hyvin varsinkin meidän liiketoimintaan. Me konsultoimme, koulutamme ja valmennamme mutta samalla myös me opimme. Olen urani aikana käynyt läpi sellasen 400 liiketoimintaideaa tai -suunnitelmaa ja olen oppinut älyttömän paljon yrittämisestä sekä muista yrittäjistä. Samalla olen huomannut että täällä on muitakin jotka ajattelee samalla tavalla kuin minä. Paikallisuus on enemmän arvomaailma kuin sijainti. Paikallisuus on sitä että luot edellytykset itsellesi asua ja elää siellä missä haluat ja samalla pyrit auttamaan myös muita asumaan ja elämään siellä missä se koti on.

Starttipaja Valmennus Oy sertifioitiin eilen Rovaniemen Likiliikkeeksi numero 258. Likiliike sertifikaatti, jo nimensä mukaisesti, kertoo että olemme liki, paikallinen. Hankkimalla paikallista osaamista, olet itse samalla myös paikallinen ja mahdollistat paikallisuuden säilymisen myös muille. Usea Rovaniemeläinen yrittäjä jo tietää mistä aloittaa jos tarvitaan apua. Mieltä löytyy apua niin liiketoiminnan ongelmiin ja kehittämiseen kuin verkkosivuihin, -kauppoihin ja mobiilisovelluksiin.
Mutta jos sinä et vielä tiedä mistä aloittaa avun etsiminen, niin aloita se meistä, Starttipajasta.

Lisätietoja

Jari Kunnari Puh. 040 5583663 jari@starttipaja.fi

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *