Minustako hyvä työnantaja?

Palkata vai eikö palkata?

Palkata vai eikö palkata… tähän klassiseen kysymykseen varmaan moni yksinyrittäjä miettii vastausta. Ja vastaus ei ole aina helppo. Ensinnäkin jos yrittäjällä on nyt olleet päivät ja kädet täynnä töitä niin tarve työntekijälle voi olla olemassa. Mutta mistä sitten löytää sen työntekijän? Mitä pitää ottaa huomioon? Riittääkö työtä kaikille? Mistä lisää töitä? Työntekijä nappaa usein osan yrittäjän työkuormasta, mutta erittäin harvoin kaikkea työtä voi antaa toisen tehtäväksi jolloin töitä on kahdelle mutta ei ehkä tarpeeksi. Samalla työntekijä nappaa kuitenkin isomman siivun yrittäjän ansioista, ja paikatakseen tämän, yrittäjän täytyy etsiä lisää töitä ja uusia asiakkaita.

Töitä olisi mutta ei ratkaisuja?

Tämä yhtälö on monelle haaste. Töitä olisi kyllä että työntekijän voisi palkata mutta ei tarpeeksi että saatavilla oleva työ elättäisi kaksi. No entäs jos palkkaan osa-aikaisen tai ostan palveluna tai alihankintana. Osa-aikainen työllistää yrittäjää alkuvaiheessa käytännössä yhtä paljon kuin kokoaikainenkin työntekijä ja ostopalveluiden hankkimiseen harvoin riittää omat katteet. Töitä olisi mutta ei helppoja ratkaisuja.

Työllistä Taidolla

Te-palveluiden Työllistä taidolla on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa neuvontaa työvoiman hankkimisesta ja työnantajuudesta. Tavoitteena on, että yrittäjä pääsee eteenpäin työntekijän hankkimisessa ja mahdolliset työsuhteet tai sopimussuhteet alkavat hyvin. Palvelua yksilöidään sen mukaan, minkälainen työvoiman hankkimisen tapa sopii yrityksen tilanteeseen parhaiten. Palveluun sisältyy tilanteen kartoitus ja sen pohjalta henkilökohtaista neuvontaa ja mikä hienointa, palvelu on yrittäjälle täysin maksuton. Starttipaja on mukana tuottamassa Työllistä taidolla -palvelua yhdessä yhteistyökumppanimme Valmennusmajakan kanssa.

Jos sinulla on töitä mutta ei tekijöitä, suunnittelet vaikka pitäväsi lomaa ja tarvitset jonkun tekemään työt tai vaikka etsit projektiin alihankkijaa tai yhteistyökumppania niin otappa rohkeasti yhteyttä. Työllistä taidolla -palvelusta saat konkreettisen suunnitelman kuinka edetä sopivien ja pätevien työntekijöiden löytymisessä tai osaamisen ostamisessa muulla tavoin.

Palveluun pääset tutustumaan täältä.

Minustakin tuli työnantaja

Usein rekrytointitarpeet nousee esille sitten kun tulee se päivä että yrittäjä ei itse osaa/pysty/kykene tekemään jotain mitä asiakas haluaa. Silloin yrittäjän pitää ottaa joku toinen tekemään sen työ… Meillä Starttipajalla oli se päivä toissapäivänä. Asiakas tarvitsi Android mobiilisovelluksen tekijää ja mun koodaustaidot ovat jääneet jonnekin 1990 -luvulle niin sitten palkattiin toinen tekemään sitä työtä. Mitä se työnantajuus sitten konkreettisesti tarkoittaa, siihen palaan jossain toisessa blogissa omien kokemusten kera.

-Jari-

jari.kunnari@starttipaja.fi / 040 558 3663

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *