Töissä Starttipajalla

Nettisivuja ja vähän muutakin

Alan vaihto

Nimeni on Elmo Palomaa ja olen tieto- ja viestintätekniikan opiskelija Lapin ammattikorkeakoulussa. Opiskelin aikaisemmin  kokiksi, minkä jälkeen olen työskennellyt eri puolilla Suomea, mutta pääasiallisesti Rovaniemellä. Ravintola-alalla viihdyin noin neljä vuotta. Kaksi vuotta sitten päätin kuitenkin hakea kouluun, vaikka minulla olikin jo vakituinen työsuhde. Ajattelin ottaa riskin. Olen aina ollut kiinnostunut ICT-alasta ja muistakin aloista, mitkä siihen liittyvät. Esimerkkinä markkinointi ja brändäys. Hain opiskelemaan tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi Lapin ammattikorkeakouluun. Kävin pääsykokeissa ja minut hyväksyttiin kouluun. Minulle avautui täysin uusi maailma ja ymmärsin nopeasti, että iso osa kaikkea on ongelman ratkaisu. Löysin myös nopeasti sen, mikä minua kiinnostaa ja se on frontend-kehittäminen. Toisin sanoen nettisivut ja varsinkin se puoli, joka näkyy käyttäjälle. Kyseessä on sivujen käyttettävyyden ja järkevän hahmottelun parissa toimiminen.

Opiskelijana työelämään

Olen aikaisemminkin opiskellut ja tehnyt töitä yhtä aikaa. Nyt kuitenkin opintojen ohella mieleeni tuli ajatus siitä, että olisi unelma työskennellä yrityksessä, joka tukee opintojani. Päätin alkaa etsimään töitä ICT-alalta. Puolisoni törmäsi artikkeliin, jossa haastateltiin Jari Kunnaria. Haastattelussa kerrottiin, miten Lapissa on koodareita harvassa ja hyviä vielä harvemmassa. Löysin artikkelista Jarin yhteystiedot ja päätin laittaa sähköpostia. Ajatus oli vain hetken mielijohde ja en koskaan uskonut, että tuo kyseinen sähköposti voisi poikia töitä opiskelmaltani alalta. Kysyin vain suoraan, mitä vaaditaan, että pääsiisi Starttipajalle töihin. Ei mennyt kuin viikko, ja olin jo ensimmäisen nettisivuprojektin kanssa täydessä työn touhussa. Kyseessä oli projekti oikealle maksavalle asiakkaalle. 

Polar Vip Transfer Service

Tein nettisivut ja loin varausjärjestelmän Polar Vipille. Kyseessä on rovaniemeläinen matkailualan yritys, joka tarjoaa kuljetuspalveluja asiakkaille viikon jokaisena päivänä. Kyydit kuljettavat lentokentältä Rovaniemen keskustaan ja takaisin. He tarjoavat myös kuljetuksia napapiirille ja Ranuan eläinpuistoon.

Rakensin asiakkaalle sivut alusta asti. Suunnittelin rakenteen ja toteutin sen yhteistyössä asiakkaan kanssa. Sivuilla käytetään  Bokun-nimistä varausjärjestelmää, jonka sisällä pystyy myös hoitamaan maksuliikenteen varauksen yhteydessä, joten se säästää yrittäjältäkin vaivaa.

Polar Vipin etusivu näkymä.

Kaiken kaikkiaan projektista jäi todella hyvä tunne. Luotto alaan ja tulevaisuuteen on vahva. On todella hienoa huomata, että jokaisen projektin kohdalla oppii jotain uutta. Se pitää liikkeessä. Rohkaisen siis kaikkia, joilla on unelmia, pyrkimään niitä kohti. Ei koskaan tiedä milloin onni osuu kohdalle.

-Elmo

Lisätietoja

Elmo Palomaa elmo.palomaa@starttipaja.fi

Jari Kunnari Puh. 040 5583663 jari@starttipaja.fi

 

Jaa artikkeli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *